Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

~ * Cyber Europe 2010 * ~Ασκηση προσομοίωσης ηλεκτρονικής επίθεσης πραγματοποιείται σήμερα στην Ευρώπη


Την πρώτη κοινή άσκηση προσομοίωσης ηλεκτρονικής επίθεσης πραγματοποιούν σήμερα οι Ευρωπαίοι προκειμένου να δοκιμάσουν τα αμυντικά τους όπλα σε περίπτωση επίθεσης κατά των θεμελιωδών ηλεκτρονικών υποδομών τους, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Ελβετία, συμμετέχουν είτε ενεργά είτε ως παρατηρητές στην άσκηση προσομοίωσης επιθέσεων από ηλεκτρονικούς «πειρατές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το σενάριο της άσκησης, η οποία φέρει το κωδικό όνομα «Cyber Europe 2010», προβλέπει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι χώρες θα αντιμετωπίσουν η μία μετά την άλλη ολοένα και σοβαρότερα προβλήματα σύνδεσης με το διαδίκτυο, ενώ κατά την κορύφωση της επίθεσης θα τεθούν εκτός λειτουργίας όλες οι βασικές ευρωπαϊκές διασυνοριακές συνδέσεις.

Προκειμένου να αποτρέψουν την πλήρη «εικονική» εμπλοκή του δικτύου, ειδικοί από διάφορες χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να προωθήσουν την κυκλοφορία από τις μπλοκαρισμένες συνδέσεις σε συνδέσεις που λειτουργούν.

«Σκοπός της άσκησης είναι να εκτιμηθεί ο βαθμός συνεργασίας της Ευρώπης έναντι των ηλεκτρονικών απειλών», σχολίασε η ευρωπαία επίτροπος Νέων Τεχνολογιών, Νίλι Κρους.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου