Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

~ * Oι ΗΠΑ επενδύουν σε νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς * ~
Rockets! Pictures, Images and Photos

Η εταιρία Lockheed Martin Corp ανέλαβε να αναπτύξει μέχρι το 2013 ένα νέο πύραυλο κατά σκαφών επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς, στο πλαίσιο του συμβολαίου ύψους 157,7 εκατ. δολαρίων που συνήψε με  την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Έργων για την Άμυνα των ΗΠΑ, στην οποία έχουν πιστωθεί μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες του Πενταγώνου στο πεδίο της τεχνολογίας--περιλαμβανομένης και της δημιουργίας του προγόνου του σημερινού Διαδικτύου.

«Στόχος είναι να αναπτυχθεί το ταχύτερο ένα όπλο που θα εκτοξεύεται από πλοία και θα μπορεί να εξουδετερώνει άλλα πλοία από σημαντικές αποστάσεις», ανέφερε ένα σύντομο κείμενο στο ημερήσιο δελτίο του Πενταγώνου για τις αναθέσεις συμβολαίων, χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση σημειώνεται εν μέσω ανησυχιών στο Πεντάγωνο για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων κατά σκαφών επιφανείας από την Κίνα, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο αμερικανικά αεροπλανοφόρα και άλλα πολεμικά.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς είχε αναφέρει σε ομιλία του τον Μάρτιο ότι το αμερικανικό μονοπώλιο στα προηγμένα οπλικά συστήματα ακριβείας έχει αρχίσει να φθίνει, «ειδικά όσον αφορά μεγάλου βεληνεκούς, ακριβείς πυραύλους κατά σκαφών επιφανείας και βαλλιστικούς πυραύλους, κάτι που δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία για τα αεροπλανοφόρα και άλλα μεγάλα σκάφη αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων».
 
 
 
 
www.zougla.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου