Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

~ * Giant Shrimplike Predator Was a Weakling After All * ~



Photo: illustration of blue shrimp on seafloor







Ker Than
Δημοσιεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2010

Μια shrimplike πλάσμα πιστεύεται ότι είναι η πρώτη μεγάλη αρπακτικό της Γης ήταν πραγματικά περισσότερο από ένα σκουλήκι που τρώει wuss, λένε οι επιστήμονες.

Anomalocaris canadensis γλιστρήσαμε κατά μήκος του πυθμένα περίπου 500 εκατομμύρια χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια Κάμβρια περίοδο της Γης.Σχεδόν τρία πόδια (ένα μέτρο) μακρύ, χωρίς κέλυφος, διογκώνοντας μάτια ζώο ήταν γίγαντας σε σύγκριση με τους άλλους οργανισμούς που ζουν στο χρόνο. (Δείτε ένα προϊστορικό γραμμή χρόνου.)

ασυνήθιστη, του Ο-σε σχήμα πυρετού αποτελείται από 32 επικαλύψεις πλακών και προστατεύεται από δύο αγκαθωτά αιχμές που κρεμόταν κάτω από το πρόσωπό του.

Οι επιστήμονες υπέθεσαν την καλά θωρακισμένο πυρετού θα μπορούσε να συντρίψει και τρέφονται με άλλους σκληρό κέλυφος οργανισμούς. Για παράδειγμα, το αρχαίο ζώο ήταν πιθανά γιορτή για τους οργανισμούς, όπως η τριλοβίτες, κατά διαστήματα ασπόνδυλα που έζησε επίσης για το βυθό.

(Εικόνα Σχετικά: "Το μεγαλύτερο trilobite Θάλασσα Τεράτων βρέθηκαν ... στο Σμήνη."

Αλλά παλαιοντολόγος James "Ασπρούλη" Hagadorn, του Ντένβερ Μουσείο της Φύσης και Επιστήμης, και η ομάδα του μπορεί να αναιρεθεί αυτή η θεωρία χρησιμοποιώντας ένα 3-D μοντέλο ηλεκτρονικού υπολογιστή από το στόμα του πλάσματος.

"Είμαστε κατά βάση λέγοντας ότι Anomalocaris μπορεί να μην ήταν ο βασιλιάς της ζούγκλας», Hagadorn είπε.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα πραγματικά δροσερό ορυκτά ... αλλά όλα τα δημοφιλή κινούμενα σχέδια και βίντεο που δείχνουν την άγρια κολύμπι μέσω των ωκεανών και σχίζοντας πέρα ατυχής τριλοβίτες μπορεί να πρέπει να επαναξιολογούνται."

Ασθενής Jaws δεν θα μπορούσε να ραγίσει μια γαρίδα

Το μοντέλο ηλεκτρονικού υπολογιστή από το στόμα Anomalocaris »έδειξε ότι δεν ήταν σε θέση να χτυπά το μαλακό κέλυφος ενός σύγχρονου γαρίδες-πόσο μάλλον το πιο δύσκολο κελύφη των περισσότερων trilobite ειδών.

Στην πραγματικότητα, δεν ήταν καν κοντά πλήρως τις εκβολές του, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η οποία Hagadorn παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής, στο Ντένβερ.

Έτσι, ενώ Anomalocaris μπορεί να έχει τη δυνατότητα να απορροφούν πολύ μικρό ή πρόσφατα molted-και, συνεπώς, μαλακό-τριλοβίτες, «δεν είχε καμία τύχη στο καλό του δαγκώματος από περίπου 95 τοις εκατό των trilobite κοχύλια. Το στόμα του θα σπάσει πρώτη," Hagadorn είπε.

(Σχετικό: «Bite Dragon Komodo είναι». Ασθενέστερη από ένα Σώμα γάτας »)

Πρόσθεσε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τα αποτελέσματα του μοντέλου μπορεί να δει στα απολιθώματα τους. Για παράδειγμα, η ομάδα μελέτησε επίσης πάνω από 400 απολιθωμένα τμήματα στόμα Anomalocaris και δεν μπορούσε να βρει οποιαδήποτε σημάδια των τσιπ ή γρατζουνιές, η οποία θα πρέπει να αναμένεται, αν τα πλάσματα που είχαν κονιοποίηση συνεχώς σκληρά κελύφη.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία από απολιθωμένα περιεχόμενο του στομάχου ή περιττώματα που Anomalocaris έφαγε κάτι σκληρό.

Αντί τριλοβίτες, Anomalocaris πιθανόν τρέφονται με κάτι μαλακό, Hagadorn είπε.

"Μια υπόθεση είναι ότι έτρωγε μαλακό σκουλήκια, ή ίσως πλαγκτόν, ότι ήταν το κτένισμα έξω από τα νερά."





.nationalgeographic.com





για το National Geographic News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου