Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

~ * 12η Νοεμβρίου «Ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών» * ~












«Ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών» έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, ημέρα θανάτου του Κωνσταντίνου Πούλιου. Ο πυροσβεστικός υπάλληλος έπεσε εν ώρα καθήκοντος στις 12 Νοεμβρίου 1942 κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κτίριο της Θεσσαλονίκης. 

Τη μνήμη του τίμησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΠΣ σε εκδήλωση στο Χαλάνδρι, όπου βρίσκεται το Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών.

«Είναι πράξη πατριωτισμού, πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης η διακινδύνευση της ζωής για την προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς, του δασικού μας πλούτου, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών και αυτό κάνουν οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΧρήστος Παπουτσής.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, τόνισε ότι είναι καθήκον να θυμόμαστε τις πράξεις αυτοθυσίας και ότι ο πυροσβέστης λειτουργεί και πρέπει να λειτουργεί με αυταπάρνηση, να υπερβαίνει τον εαυτό του για να σώζει ανθρώπινες ζωές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο γγ Δημόσιας Τάξης Γρηγόρης Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θόδωρος Μπούφης και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος.





1 σχόλιο:

  1. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ....ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΟΝΟ ΑΝΑΦΟΡΑ............ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗ Ζ Ω Η ΤΟΥΣ !!!..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή