Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

~ * Άγνωστη φυλή ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο * ~










Εντύπωση προκάλεσε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές του Περού, με εικόνες από την καθημερινή ζωή μίας άγνωστης στον υπόλοιπο κόσμο φυλής που ανακαλύφθηκε τυχαία στον Αμαζόνιο. 
Τα μέλη της φυλής εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κοντά σε δασικό φυλάκιο που βρίσκεται στην περιοχή για την αποτροπή της παράνομης υλοτομίας. 

Τα πλάνα γυρίστηκαν στην προστατευόμενη από διεθνείς συνθήκες περιοχή της Nahua Kugapakori Nanti στο νοτιοανατολικό Περού, από μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης των Άνδεων, του Αμαζονίου και των Αφρο-Περουβιανών, (INDEPA) και δείχνουν στιγμιότυπα από τις πρώτες επαφές ανάμεσα στους ιθαγενείς και μέλη της INDEPA, δίπλα σε καλύβες φτιαγμένες από φύλλα φοίνικα και ζαχαροκάλαμου. 

Σύμφωνα με το Sky News, ο πρόεδρος του INDEPA, Mayta Capac Alatrista, δήλωσε ότι οι ανθρωπολόγοι ερευνητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με μέλη της φυλής και να λάβουν πληροφορίες για τον τρόπο ζωής της, καθώς οι ιθαγενείς έρχονταν για πρώτη φορά σε επαφή με άτομα από άλλον πολιτισμό. 

"Η πρώτη επαφή πραγματοποιήθηκε εντελώς τυχαία καθώς η νομαδική αυτή φυλή αναζητούσε τροφή γύρω από το ποτάμι", δήλωσε.






3 σχόλια:

  1. Πολυ ενδιαφερον....κΟι ανθρωπολογοι θα τριβουν τα χερια τους απο την χαρα τους!!!Δυστυχως το βιντεακι ποθ εβαλες...δεν δειχνει,,τουλαχιστον σε μενα!!Αν θες...κανε κατι@@
    Καλη βδομαδα να εχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!...
    ΝΑΙ...... ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ......ΕΠΟΛΙΤΙΣΟΥΜΕ.......




    ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ....ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.....
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!!...
    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!......

    ΑπάντησηΔιαγραφή