Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

~ * Comet to Make Close Flyby of Red Planet in October 2014 * ~









Κομήτης 2013 A1 (Άνοιξη πλαισιώσει) θα κάνει μια πολύ στενή προσέγγιση στον Άρη, τον Οκτώβριο του 2014.

Η τελευταία τροχιά του κομήτη 2013 A1 (Άνοιξη Παρακαμπτήριος) που παράγεται από την Near-Earth Object Program Office στο Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, δείχνει ο κομήτης θα περάσει μέσα 186000 μίλια (300.000 χιλιόμετρα) από τον Άρη και υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα ότι θα μπορούσε να περάσει πολύ πιο κοντά. Τρέχουσα εκτίμηση της ΝΕΟ Γραφείο Προγράμματος με βάση τις παρατηρήσεις μέσω της 1 Μαρτίου του 2013, περνώντας έχει περίπου 31.000 μίλια (50.000 χιλιόμετρα) από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Η απόσταση είναι περίπου δύο-και-α-μισό φορές μεγαλύτερη από την τροχιά της σελήνης εξόχως απόκεντρες, Deimos.

Οι επιστήμονες που δημιουργούνται στην πορεία για την άνοιξη Παρακαμπτήριος κομήτη με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις παρατηρήσεις από τον Οκτώβριο του 2012. Περαιτέρω βελτίωση στην τροχιά του αναμένεται ως πιο παρατηρησιακά δεδομένα λαμβάνονται. Προς το παρόν, ο Άρης βρίσκεται εντός του εύρους των πιθανών διαδρομών για τον κομήτη και το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ωστόσο, δεδομένου ότι η πιθανότητα επιπτώσεων είναι σήμερα λιγότερο από μία στις 600, οι μελλοντικές παρατηρήσεις αναμένεται να παράσχει στοιχεία που θα αποκλείσει εντελώς την επίδραση του Άρη.

Κατά τη στενή προσέγγιση του Άρη ο κομήτης θα πιθανόν να πετύχει ένα συνολικό οπτικό μέγεθος του μηδέν ή πιο φωτεινή, όπως φαίνεται από τον Άρη με βάση το ενεργητικό. Από τη Γη, ο κομήτης δεν αναμένεται να φτάσει γυμνό μάτι φωτεινότητα, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά φωτεινή (με μέγεθος περίπου 8) ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί από το νότιο ημισφαίριο, στα μέσα Σεπτεμβρίου 2014, με κιάλια ή μικρά τηλεσκόπια.

Οι επιστήμονες του Near-Earth Πρόγραμμα εκτίμηση Γραφείο Αντικείμενο ότι κομήτη Siding Spring έχει σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο χρόνια ταξίδι, που φθάνουν από την μακρινή νέφος του Oort του ηλιακού μας συστήματος. Ο κομήτης θα μπορούσε να είναι πλήρης, με τα πτητικά αέρια που κομήτες μικρής περιόδου συχνά στερούνται λόγω της συχνής τους επιστρέφει στη γειτονιά του ήλιου.

Rob ανακάλυψαν κομήτη McNaught 2013 A1 άνοιξη παρακαμπτήριος στις 3 Ιανουαρίου 2013, στο αστεροσκοπείο Siding Spring στην Αυστραλία. Μια μελέτη του αρχειακού γερμάνιο παρατηρήσεις εντόπισε περισσότερες φωτογραφίες του κομήτη, επεκτείνοντας το διάστημα παρατήρησης πίσω στο 4 Οκτωβρίου του 2012.

NASA ανιχνεύει, κομμάτια και χαρακτηρίζει αστεροειδείς και κομήτες που περνούν κοντά στη Γη χρησιμοποιώντας και τα δύο επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια. Το Near-Earth Object Program παρατηρήσεις, κοινώς ονομάζεται "Spaceguard," ανακαλύπτει αυτά τα αντικείμενα, χαρακτηρίζει ένα υποσύνολο από αυτά, και οικόπεδα τροχιές τους για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θα μπορούσε να είναι δυνητικά επικίνδυνο για τον πλανήτη μας.

JPL διαχειρίζεται την Near-Earth Object Program Office του προγράμματος για την Επιστήμη Αποστολή της NASA στην Ουάσιγκτον. JPL είναι ένα τμήμα του California Institute of Technology στη Πασαντένα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αστεροειδείς και κοντά στη Γη αντικείμενα είναι: http://www.jpl.nasa.gov/asteroidwatch . Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα ραντάρ αστεροειδής είναι: http://echo.jpl.nasa.gov/ . Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Deep Space Network, είναι: http://deepspace.jpl.nasa.gov/dsn .



DC Agle 818-393-9011 
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια 
agle@jpl.nasa.gov Dwayne Brown 202-358-1726 έδρα της NASA, Ουάσιγκτον dwayne.c.brown @ nasa.gov 2013-081




http://www.nasa.gov/mission_pages/asteroids/news/comet20130305.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου