Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

~ * Πλούτωνας παίρνει 14 νέοι γείτονες * ~









Πέρα από Neptuneτροχιά s ', περίπου πέντε δισεκατομμύρια μίλια από τον ήλιο, το ηλιακό σύστημα μπορεί να φαίνεται σαν ένα σκοτεινό και έρημη χώρα.

Αλλά, όπως και το σκοτεινό βάθος του ωκεανού, τα δέρματα σκοτάδι εκατομμύρια μυστηριώδη οργανισμών-ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζουμε.

Γνωστές συλλογικά ως trans-Neptunian αντικείμενα, ή TNOs, η πρώτη αυτού του πληθυσμού που ανακαλύφθηκε ήταν Πλούτωνα το 1930. Από τότε έχουμε ανακαλύψει χίλιους περίπου αντικείμενα του τομέα Πλούτωνα. Ορισμένοι μάλιστα έχουν δοθεί εξωτικά ονόματα, όπως το χάος, Ιξίων, Quaoar, και Ραδάμανθυς.



Μέχρι στιγμής, δύο καθετήρες έχουν αποτολμήσει ότι βαθιά στο ηλιακό σύστημα (που προτίθεστε να είναι Voyager 1 και 2), αλλά ούτε ένα πληρώνονται πολύ προσοχή για να TNOs στο δρόμο τους πιο μακριά.

Αυτό σημαίνει ότι οι αστρονόμοι χρησιμοποιώντας γήινα τηλεσκόπια μπορούν μόνο εικασίες πόσοι φορείς είναι έξω εκεί, τι μοιάζουν με, και από όπου και αν γίνει.

Τώρα, χρησιμοποιώντας αρχειοθετημένες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, μια ομάδα επιστημόνων έχει βρει έναν τρόπο να εντοπίζουν TNOs, και έχουν προσθέσει 14 επιπλέον στον κατάλογο.

«Trans-Neptunian μας αντικείμενα ενδιαφέρον, γιατί είναι δομικά στοιχεία που έχει απομείνει από το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος», επικεφαλής συγγραφέας Cesar Fuentes, πρώην με το Harvard-Smithsonian Κέντρο Αστροφυσικής και τώρα στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα, δήλωσε σε δελτίο Τύπου.

Το τέχνασμα στην εύρεση τους είναι να ψάξετε για το ισοδύναμο των λωρίδων μετεωρίτη στο Χαμπλ πλάνα από άλλα αντικείμενα.



Hubble συλλέγει φως από λιποθυμίας, μακρινά αντικείμενα με κοιτάζει προς τον ουρανό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μια διαδικασία γνωστή μεγάλη έκθεση φωτογραφίας. Περισσότερο κοιτάζω, περισσότερο φως που παίρνετε από ένα συγκεκριμένο αστέρι / γαλαξία / supercluster θέλετε να σπουδάσετε.













Αν, κατά τύχη, ένα αντικείμενο που περιστρέφεται γύρω ανάμεσα σε εσάς και τους στόχους σας, θα πάρετε μια λωρίδα διαγώνια στο πλαίσιο, παρόμοια με την φωτογραφία ενός μετεωρίτη ντους.

Γνωρίζοντας αυτό, Fuentes και οι συνεργάτες του πήγε αναζητούν μέσω των εκατοντάδων των παλαιών πλάνα Hubble πράγματα γύρω από την εκλειπτική, αν ο ήλιος είναι σαν την πλήμνη του τροχού, πλανήτες και άλλους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των TNOs, διαμορφώνεται στο επίπεδο του δίσκου γύρω από αυτό, και ότι είναι γενικά όπου τροχιά.

Ψάχνοντας λίγο πάνω και κάτω από αυτό το αόρατο γραμμή που διέρχεται από το ηλιακό σύστημα, η ομάδα βρήκε μια χούφτα ραβδώσεις υποψηφίου, 14 εκ των οποίων στη συνέχεια αποδείχθηκε newfound trans-Neptunian αντικείμενα.



Ο ήλιος είναι μια φωτεινή κουκκίδα από την άποψη της TNO, παρατηρήθηκε στην απόδοση ενός καλλιτέχνη. 
-Image ευγένεια NASA, ESA, και G. Bacon (STScI)

Οι νέες οντότητες κυμαίνονται στο μέγεθος 25 - 60 μίλια (40000000000-96000000000 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) σε ολόκληρη, και είναι όλες εκατό εκατομμύρια αχνά φορές από ό, τι μπορείτε να διαπιστώσετε από τη Γη με γυμνό μάτι.

Αλλά περιμένετε, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα: TNOs τείνουν να τροχιά σε σημαντική γωνία με την εκλειπτική σε σύγκριση, με οκτώ πλανήτες μας, έτσι θα μπορούσαν να υπάρχουν εκατοντάδες των παγωμένα ουράνια σώματα που περιμένουν να βρεθεί στο Χαμπλ εικόνες που στοχεύουν ακόμη πιο πάνω και κάτω από το αεροπλάνο.

.")

«Έχουμε αποδείξει την ικανότητά μας για την ανίχνευση και το χαρακτηρισμό TNOs ακόμη και με τα δεδομένα που προορίζονται για εντελώς διαφορετικούς σκοπούς», είπε ο Φουέντες.

Εν τω μεταξύ, το ηλιακό σύστημα αντίστοιχο της Απογραφής της Θαλάσσιας Ζωής είναι έτοιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά TNOs βασίζονται σε δεδομένα απευθείας από την πηγή.

Το New Horizons καθετήρας είναι ακόμα και τώρα στα μισά του δρόμου για να είναι γειτονιά του Πλούτωνα, και θα περάσουν πέντε με δέκα χρόνια μελετώντας φορείς στη σφαίρα TNO γνωστή ως ζώνη Kuiper.

Έτσι, μείνετε συντονισμένοι, παιδιά, κοσμικής σπίτι μας είναι έτοιμη να πάρει πολύ περισσότερο κόσμο!

nationalgeographic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου