Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

~ * Volcanoes Killed Off Neanderthals, Study Suggests * ~




Σύγχρονων ανθρώπων διέφυγε της εξαφάνισής του εξαιτίας μακρύτερα-εκσφενδόνισα πληθυσμών τους;











Ker Than
για το National Geographic News
Δημοσιεύτηκε στις 22 του Σεπτέμβρη, 2010

Καταστροφικές εκρήξεις ηφαιστείων στην Ευρώπη μπορεί να έχουν θανατωθεί Νεάντερταλ σε σημείο όπου δεν μπορούσαν να αναπηδήσει πίσω, σύμφωνα με μια αμφιλεγόμενη νέα θεωρία.


Σύγχρονοι άνθρωποι, αν και, από squeaked, χάρη στην εφεδρική πληθυσμούς της Αφρικής και της Ασίας, οι ερευνητές λένε.

Περίπου 40.000 χρόνια πριν, σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα την Ιταλία και την Οροσειρά του Καυκάσου, που πλαισιώνουν την Ευρώπη και την Ασία, πολλά ηφαίστεια ξέσπασε σε γρήγορη διαδοχή, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Current Anthropology.

Είναι πιθανό τις εκρήξεις μειωθεί ή εξαλειφθεί τοπικές μπάντες του Νεάντερταλ και έμμεσα επηρεάζονται μακρύτερα-εκσφενδόνισα πληθυσμών, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα μετά από ανάλυση γύρης και τέφρα από την πληγείσα περιοχή. (Βλέπε φωτογραφίες ηφαίστειο.)

Οι ερευνητές εξέτασαν τα ιζήματα στρώμα από περίπου 40.000 χρόνια πριν, στη Ρωσίαείναι Mezmaiskaya σπήλαιο και διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη ηφαιστειακή τέφρα είχε ένα στρώμα, τόσο λιγότερο γύρη των φυτών που περιείχε.

"Δοκιμάσαμε όλα τα στρώματα, γι 'αυτό το ηφαιστειακή τέφρα υπογραφή. Το πιο ηφαιστειακή τέφρα-πλούσια στρώση"-πιθανόν αντιστοιχούν στις λεγόμενες Ignimbrite έκρηξη Καμπανίας, η οποία σημειώθηκε κοντά στη Νάπολη (χάρτης)- "δεν είχαν [γύρη] δέντρο και πολύ λίγη γύρη από άλλους τύπους μονάδων », δήλωσε μέλος της ομάδας μελέτης Naomi Cleghorn. "Είναι απλά μια στείρα στρώμα."

Η απώλεια των φυτών θα οδηγήσει σε μείωση των φυτοφάγων θηλαστικών, η οποία με τη σειρά του θα επηρεάσει την Νεάντερταλ, ο οποίος κυνήγι μεγάλων θηλαστικών για τη διατροφή.

"Αυτή η ιδέα της περιβαλλοντικής αιτία για διάλυση της Νεάντερταλ» ήταν έξω στη βιβλιογραφία. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να επισημάνω ένα ειδικό μηχανισμό », είπε ο Cleghorn, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Arlington.

Άλλες θεωρίες προτείνουν ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο στην πτώση του Νεάντερταλ, είτε μέσω του ανταγωνισμού, πόλεμος, ή διασταύρωσης. (Βλέπε "Νεάντερταλ, ο άνθρωπος Interbred-First αδιάσειστα στοιχεία DNA.")

Αν η θεωρία είναι σωστή ηφαιστείων, τέλος ο Νεάντερταλ ήταν πολύ πιο τραγικό: πεθαίνουν αργά σε μια έρημο και παγωμένο τοπίο στερημένοι από τις πηγές τροφίμων.

"Είναι δύσκολο να πω τι θα ήταν σαν να είναι η τελευταία ομάδες εκεί έξω, βλέποντας άλλες ομάδες όλο και λιγότερο με τα χρόνια," δήλωσε ο Cleghorn.

Μοναδικά Ισχυρή έκρηξη

Η Νεάντερταλ ήταν ένα ανθεκτικό είδος που έζησε μέσω πολλαπλών ηλικιών πάγου και θα ήταν εξοικειωμένος με τα ηφαίστεια και άλλες φυσικές καταστροφές. Όμως, από τις εκρήξεις 40.000 χρόνια πριν ήταν σε αντίθεση με κάτι Νεάντερταλ είχαν αντιμετωπίσει στο παρελθόν, Cleghorn και την εταιρεία να πω.

Για ένα πράγμα, όλα τα ηφαίστεια προφανώς ξέσπασε την ίδια περίπου ώρα. Και μία από αυτές τις εκρήξεις, της Καμπανίας Ignimbrite, πιστεύεται ότι ήταν η πιο ισχυρή έκρηξη στην Ευρώπη τα τελευταία 200.000 χρόνια.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστεί σε κάτι που συμβαίνει σε ένα ζευγάρι των γενεών", δήλωσε ο Cleghorn. "Μπορείτε να μετακινήσετε γύρω, μπορείτε να βρείτε άλλους τόπους για να ζήσουν, και ο πληθυσμός σας μπορεί να ριμπάουντ.

"Αυτό δεν είναι αυτό το είδος της εκδήλωσης," είπε. "Αυτό είναι το μοναδικό."


Νεάντερταλ είχε Short Bench;

Ενδέχεται επίσης να έχουν μικρές μπάντες του Homo sapiens που ζουν στην Ευρώπη την εποχή εκείνη, Cleghorn είπε. Και αυτές θα έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις.

Όμως, τους σύγχρονους ανθρώπους αποφευχθεί πιθανή εξαφάνιση επειδή είχαν μεγαλύτερους πληθυσμούς στην Αφρική και την Ασία, είπε, ενώ οι περισσότεροι Νεάντερταλ ήταν στην Ευρώπη γύρω από αυτό το διάστημα. (Σχετικό: «Νεάντερταλ σε χρονικό διάστημα πολύ μακρύτερα Ανατολή Than Σκέψης.")

«Με τις μικρές ομάδες του πληθυσμού τους, Νεάντερταλ δεν είχε πραγματικά μια μεγάλη πηγή του πληθυσμού", δήλωσε ο Cleghorn.

"Δεν είχαν πραγματικά οι αριθμοί και η πυκνότητα του« για την ανοικοδόμηση τους πληθυσμούς μετά τις εκρήξεις.

«Δεν έχει πεισθεί» από ηφαίστεια Θεωρία

Οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν κενά στη θεωρία ηφαίστεια. Για παράδειγμα, η γραμμή του χρόνου πρέπει να είναι καλύτερα καθορισμένες έκανε τις ηφαιστειακές εκρήξεις συμβαίνουν σε μια περίοδο μήνες, χρόνια ή δεκαετίες;

"Σε αυτό το σημείο, είναι αδύνατο να γίνουν αντιληπτά μια αξιόπιστη ημερομηνία" για τις εκρήξεις, Cleghorn είπε. «Δεν μπορούμε να πούμε, αυτό έκρηξη συνέβη 50 χρόνια πριν από την επόμενη έκρηξη. Απλά δεν έχουμε αυτό το είδος της ανάλυσης."

Είναι επίσης άγνωστο ακριβώς πόσο καιρό πήρε το Νεάντερταλ να πεθαίνουν ή πόσο καιρό μετά τις εκρήξεις σύγχρονων ανθρώπων ξεκίνησε τη διευθέτηση της Ευρώπης σε ισχύ, είπε.

Ανθρωπολόγος John Hoffecker, όμως, δείχνει ότι σύγχρονοι άνθρωποι είχαν ήδη αρχίσει παραγκωνισμός Νεάντερταλ διεξάγονται στην Ευρώπη πολύ πριν από τις εκρήξεις στην ερώτηση.

Κρίνοντας από τις ανακαλύψεις της σύγχρονης ανθρώπινης τέχνης σε πρώην προπύργια των Νεάντερταλ, Hoffecker είπε, "οι Νεάντερνταλ ήταν σαφώς στο πρόβλημα πολύ πριν από 40.000 χρόνια, διότι οι σύγχρονες άνθρωποι έμεναν σε ορισμένα σημεία, όπως η Ιταλία, όπου Νεάντερταλ ήταν παρών. Οπότε κάτι σαφώς να έχει πήγε στραβά εκεί. "

Ίσως, πρόσθεσε, οι ηφαιστειακές εκρήξεις εξετάζονται μόνο το τελικό χτύπημα.

"Δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι η περίπτωση είτε", δήλωσε ο Hoffecker, του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. "Αλλά τουλάχιστον αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο που είναι σύμφωνη με την χρονολογική σειρά."

Η μελέτη μας παρέχει μετρητές Cleghorn ότι η σύγχρονη ανθρώπινοι πληθυσμοί που ζουν στην Ευρώπη 40.000 χρόνια πριν ήταν μικρά και απομονωμένα, και μόνο μετά την Νεάντερταλ είχαν χαθεί έκανε Homo sapiens πληθυσμούς εκραγεί.

"Αν τους σύγχρονους ανθρώπους πραγματοποιούσαν καμία εισβολές σε ευρωπαϊκό έδαφος Νεάντερταλ πριν από αυτό, το έκαναν μόνο για το πολύ τα περιθώρια», είπε ο Cleghorn.

"Τι ήταν αυτά διατηρώντας να μετακινούνται πολύ γρήγορα στην καρδιά της Ευρώπης; Νομίζουμε Νεάντερταλ κρατούσαν ακόμη τη δική τους και θα μπορούσαν να έχουν στην κατοχή έξω για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν δεν είχε γίνει για τις καταστροφικές συνέπειες αυτών των εκρήξεων."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου