Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

~ * Άρης * ~









Ο Κόκκινος Πλανήτης
Ο Άρης είναι μια μικρή βραχώδης σώματος μια φορά φαίνεται να είναι πολύ Earthlike. Όπως και τα άλλα γήινων πλανητών-Ερμή, την Αφροδίτη και τη Γη-επιφάνειά του έχει αλλάξει από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, οι επιπτώσεις από άλλους φορείς, οι κινήσεις του στερεού φλοιού της, και ατμοσφαιρικές επιπτώσεις, όπως οι θύελλες σκόνης. Έχει πολικών πάγων που αναπτύσσονται και υποχωρούν με την αλλαγή των εποχών? Περιοχές της στρωματοειδούς εδάφη κοντά του Άρη πόλους δείχνουν ότι ο πλανήτης είναι το κλίμα της έχει αλλάξει περισσότερο από μία φορά, ίσως προκαλείται από την τακτική αλλαγή πλανήτη τροχιά του.
Martian τεκτονισμού, το σχηματισμό και την αλλαγή του φλοιού του πλανήτη, διαφέρει από της Γης. Όπου Γης τεκτονική συμμετέχουν συρόμενη πλάκες που αλέθουν ένας εναντίον του άλλου ή εξάπλωση πέραν των seafloors, Άρη τεκτονική φαίνεται να είναι κάθετη, με καυτή λάβα ωθώντας προς τα πάνω μέσα από την κρούστα στην επιφάνεια.
Περιοδικά, μεγάλη καταποντίσει σκόνη καταιγίδες ολόκληρο τον πλανήτη. Τα αποτελέσματα αυτών των καταιγίδων είναι δραματικές, συμπεριλαμβανομένων των γιγαντιαίο θίνες, ραβδώσεις ανέμου και του ανέμου-σκαλιστά χαρακτηριστικά.
Νερό στον Άρη;
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, ο Άρης βιώσει τη μεγαλύτερη γνωστή πλημμύρες στο ηλιακό σύστημα. Το νερό αυτό μπορεί ακόμη και να συγκεντρώνονται σε λίμνες ή ρηχή ωκεανούς. Αλλά ποια είναι η αρχαία νερά της πλημμύρας προέρχονται, το τελευταίο πόσο καιρό το έκανε, και πού πήγε;
Προς το παρόν, ο Άρης είναι πολύ κρύος και η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ λεπτός για να επιτρέπουν το υγρό νερό να υπάρχει στην επιφάνεια για πολύ.Υπάρχει πάγος νερού κοντά στην επιφάνεια και το περισσότερο νερό που είχαν παγώσει στον πολικών πάγων, αλλά η ποσότητα του νερού που απαιτείται για να χαράσει μεγάλη κανάλια του Άρη και από κατακλυζόμενες εκτάσεις δεν είναι προφανές σε-ή σχεδόν την επιφάνεια του σήμερα. Εικόνες από την Mars Global διαστημικό σκάφος της NASA Surveyor δείχνουν ότι τα υπόγεια αποθέματα νερού μπορεί να σπάσει μέσω της επιφάνειας ως ελατήρια. Οι απαντήσεις μπορεί να βρίσκονται βαθιά κάτω από το κόκκινο χώμα του Άρη.
Ξετυλίγοντας την ιστορία του νερού στον Άρη είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί το ιστορικό κλίμα της, η οποία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την εξέλιξη όλων των πλανητών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Το νερό είναι επίσης πιστεύεται ότι είναι ένα κεντρικό συστατικό για την έναρξη της ζωής? Τα στοιχεία του παρελθόντος ή νερό που υπάρχει στον Άρη αναμένεται να πραγματοποιήσει ενδείξεις για το παρελθόν ή την παρούσα ζωή στον Άρη, καθώς και το δυναμικό για τη ζωή αλλού στο σύμπαν. Και, πριν οι άνθρωποι μπορούν με ασφάλεια πάει στον Άρη, πρέπει να γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για το περιβάλλον του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας των πόρων όπως το νερό.
Βουνά, φεγγάρια, και Περισσότερα
Ο Άρης έχει μερικά αξιόλογα γεωλογικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ηφαιστειακής βουνό στο ηλιακό σύστημα, Olympus Mons? ηφαίστεια στο βόρειο τμήμα Tharsis που είναι τόσο τεράστια που παραμορφώνουν πλανήτη στρογγυλάδα του? και μια γιγαντιαία ισημερινή τεκτονικό ρήγμα, το Valles Marineris. Το σύστημα αυτό φαράγγι εκτείνεται σε απόσταση ίση προς την απόσταση από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες? Του Grand Canyon της Αριζόνα θα μπορούσε εύκολα να χωρέσει σε ένα από τα φαράγγια πλευρά του αυτό το μεγάλο χάσμα.
Ο Άρης έχει επίσης δύο μικρά φεγγάρια, ο Φόβος και Δείμος. Αν και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα διαμορφωθεί, μπορεί να είναι αστεροειδείς snared από της βαρύτητας του Άρη.
-Κείμενο ευγένεια NASA / JPL











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου