Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

~ * Γέννησε ενώ βρισκόταν σε κώμα * ~









Ένα κοριτσάκι έφερε στη ζωή νεαρή Σομαλή που τους τελευταίους μήνες ζει με μηχανική υποστήριξη, έπειτα από κύηση 28 εβδομάδων.

Η 28χρονη υποφέρει από μία ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου και οι γιατροί αποφάσισαν να της προσφέρουν μηχανική υποστήριξη, προκειμένου να συνεχισθεί η κυοφορία, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αργά χθες βράδυ, οι θεράποντες ιατροί της στο νοσοκομείο Σάντα Άννα του Τορίνο επέλεξαν να της πάρουν το παιδί με καισαρική, καθώς η επιδείνωση της κατάστασης της, θα μπορούσε να επηρεάσει και το έμβρυο. Το νεογέννητο κοριτσάκι, στο οποίο δόθηκε το όνομα, Ιντίλ, ζυγίζει μόλις 760 γραμμάρια.

Tοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα και για την πορεία της υγείας του οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Πρέπει να διαπιστώσουμε ποια είναι η κατάσταση των οργάνων του μωρού, διότι γεννήθηκε από μητέρα της οποίας οι ζωτικές λειτουργίες έχουν βλαφθεί ανεπανόρθωτα εδώ και μήνες. Είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους, που συνταντούμε, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια», είπε στους δημοσιογράφους ο καθηγητής Ενρίκο Μπερτίνο.

H καισαρική πραγματοποιήθηκε με ολική νάρκωση, διότι τόσο οι γιατροί και όσο και ο σύζυγος της Ιντίλ, επιθυμούσαν να μην υποφέρει περισσότερο. Τώρα, μια ειδική ιατρική επιτροπή θα πρέπει να αποφανθεί αν η εγκεφαλική λειτουργία της νεαρής Αφρικανής έχει πάψει οριστικά και ακολούθως, οι επικεφαλής του νοσοκομείου Σάντα Άννα θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα, που της επέτρεψαν να κυοφορεί.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου