Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

~ * Two New Horned Dinosaurs Found in Utah * ~








Παράξενα πλάσματα ζούσαν σε μια αρχαία «χαμένη ήπειρο», λένε οι ειδικοί.










Rachel Kaufman
για το National Geographic News
Δημοσιεύτηκε στις 22 του Σεπτέμβρη, 2010

Δύο πρόσφατα ανακαλύφθηκε κερασφόρου είδη δεινοσαύρων από μια αρχαία «χαμένη ήπειρο» είναι μερικά από τα πιο εκπληκτικό και πιο περίτεχνα βρει ακόμη, Παλαιοντολόγοι λένε.

Η νέα δεινόσαυροι είναι μέλη της ceratopsids, η ομάδα των δεινοσαύρων που περιλαμβάνει Triceratops. Τα ζώα ήταν σε γενικές γραμμές με τέσσερα πόδια φυτοφάγα, με κέρατα και οστεώδη διακοσμητικά στοιχεία άνοδο από τις πλάτες των κεφαλιών τους.

Η μεγαλύτερη από τις δύο δεινόσαυρους, Utahceratops gettyi, είχε μια 7-πόδι-μακρά (2,3 μ. μήκος) κρανίο, που οδήγησαν στη μελέτη συν-συγγραφέας Mark Loewen του Πανεπιστημίου της Γιούτα για να συγκρίνουν το ζώο με το "ένα γιγαντιαίο ρινόκερο με μια γελοία supersized κεφάλι. "

Οι άλλες νέες δεινοσαύρου, Kosmoceratops richardsoni, είναι «ένα από τα καταπληκτικά ζώα που είναι γνωστό πλέον, με ένα τεράστιο κρανίο διακοσμημένο με μια συλλογή από κοκκαλιάρης κουδούνια και σφυρίχτρες,« μελέτη ηγέτης Scott Σάμψων, επίσης του πανεπιστημίου της Γιούτα, ανέφερε σε δήλωση.

Kosmoceratops « κεφάλι καλύπτεται κέρατα: η μία στη μύτη, το ένα πάνω από κάθε μάτι, το ένα στην άκρη της κάθε μάγουλο, και πολλά κατά μήκος της κεφαλής μπορντούρα δεινόσαυρος του. (Βλέπε φωτογραφίες άλλων «ακραία» δεινοσαύρων.)

«Τα περισσότερα από αυτά τα περίεργα χαρακτηριστικά θα έχουν κάνει χάλια τα όπλα να απομακρύνομαι αρπακτικά», είπε ο Σαμψών. Αντ 'αυτού, τα κέρατα ήταν πιθανόν μια σεξουαλική οθόνη για να προσελκύσουν τους συντρόφους ή να εκφοβίσει τους αντιπάλους.


Νέο δεινόσαυροι Utah "κερασάκι στην τούρτα"

Αρκετές μερική απολιθώματα τόσο Utahceratops και Kosmoceratops αποκαλύφθηκαν στην Γιούτα Μεγάλη Σκάλα-Escalante Εθνικό Μνημείο, το σπίτι αυτό που ήταν κάποτε η «χαμένη ήπειρο» του Laramidia.

Κατά τη διάρκεια της Κρητιδικής, η κεντρική περιοχή της Βορείου Αμερικής πλημμύρισαν, που χωρίζει την ανατολική και τη δυτική τμήματα της ηπείρου για περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια. Η δυτική πλευρά αποτελεσματικά έγινε ηπειρωτικών εδαφών της, τη δική του ξεχωριστή. (Δείτε ένα προϊστορικό γραμμή χρόνου.)

"Αν ήταν ένα άτομο το χρόνο και σας πήγε πίσω στα τέλη Κρητιδική, θα μπορούσατε να πάρετε μια βάρκα από τον Κόλπο του Μεξικού και πλέουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον Αρκτικό Ωκεανό και εσείς δεν θα δείτε γη," Thomas Holtz, ένα σπονδυλωτό παλαιοντολόγος στο Πανεπιστήμιο του Maryland, είπε National Geographic News.

Η περιοχή που κάποτε ήταν Laramidia τώρα είναι ένα ζεστό κρεβάτι ορυκτών ανακαλύψεις, εν μέρει εξαιτίας της γεωλογικής δραστηριότητας σε εξέλιξη εκείνη την εποχή, είπε Holtz, ο οποίος δεν ήταν συνδεδεμένες με την παρούσα μελέτη.

"Το Rocky Mountains, έλαβαν ενεργό μέρος αποτελούν. Είχαμε βουνά αγγίζουν μέχρι και ξεσκίζεται. ... Φερτών [ήταν] πλύσιμο κατάβαση και παρέχοντας ό, τι ενδεχομένως θα ιζηματογενούς πετρώματος που θα μπορούσε να ενταφιάζω όλα αυτά τα απολιθώματα."

(Σχετικό: «« Εκπληκτικό »Trove δεινόσαυρος Ανακαλύφθηκε στη Γιούτα.")

Σε γενικές γραμμές, Utahceratops και Kosmoceratops είναι μόνον οι δύο πιο πρόσφατη σε μια σειρά από κερασφόρο ανακαλύψεις δεινοσαύρων από όλο τον κόσμο, καθώς και οι συγγραφείς της μελέτης θεωρούν ότι η πιο νέα κερασφόρου απολιθώματα σύντομα θα έφεραν στο φως.

"Η νέα πλάσματα Γιούτα», είπε μελέτη συν-συγγραφέας Andrew Farke του Raymond M. Alf Μουσείο Παλαιοντολογίας, "είναι το κερασάκι στην τούρτα".

Το νέο-δεινόσαυρος εργασία δημοσιεύθηκε σε απευθείας σύνδεση αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό PLoS One.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου