Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

~ * Υποθαλάσσια Αποδόσεις Σπήλαιο Προϊστορικών Skeleton * ~







Προφανώς για να ξεκουραστούν πάνω από 10.000 χρόνια πριν, σε ένα φλογερό τελετουργικό, ένα από τα παλαιότερα σκελετούς στην αμερικανική ήπειρο έχει ανακτηθεί από μια υποθαλάσσια σπηλιά κατά μήκος Μεξικό's Yucatán Peninsula, οι ερευνητές λένε.


Αποβαίνουν σε μια στιγμή που η πλέον πλούσια περιοχή ήταν κοντά στην έρημο, το "Young Man of Chan Hol" μπορεί να βοηθήσει στην αποκάλυψη πως η πρώτη Αμερικανοί έφθασαν και ποιοι ήταν.

Περίπου 80 μίλια (130 χιλιόμετρα) νότια του Κανκούν, το σύστημα σπηλιά του Τσαν-Hol "μικρή τρύπα" σε ένα Μάγια γλώσσα-είναι σαν μια βαθιά τρυπώντας στην ακτή της Καραϊβικής.

Το 2006, μετά την είσοδό του το άνοιγμα του σπηλαίου, περίπου 30 πόδια (10 μέτρα) υποβρύχια, γερμανικά δύτες σπήλαιο κολύμπησε πάνω από 1.800 πόδια (550 μέτρα) μέσα από σκοτεινές σήραγγες εμβολιάζεται με βραχώδεις σχηματισμούς. Εκεί αποκαλύφθηκε τυχαία παραμένει το Ice Age του ανθρώπου και κοινοποιήθηκε αρχαιολόγων που βασίζονται στη γύρω κατάσταση, Quintana Roo.

Για τα τρία τελευταία χρόνια οι ερευνητές με επικεφαλής τον Arturo Gonzalez, διευθυντής του Μουσείου της Ερήμου στην Saltillo, Μεξικό, έχουν μελετήσει και την τεκμηρίωση των οστών στη θέση του, ώστε να μην χάσουμε, ώστε οποιεσδήποτε ενδείξεις που προσφέρονται από το πλαίσιο.

Στα τέλη ερευνητές Αύγουστο scuba-diving έθεσε τελικά τα οστά για μελέτη εργαστήριο, αφού τις έχουν τοποθετηθεί σε πλαστικές σακούλες των υδάτων σπήλαιο και το σφράγισμα του παραμένει σε πλαστικά δοχεία.



Και τότε υπήρχαν τέσσερις

Δεν λιγότερα από 10.000 χρόνια πριν, Chan Hol γεμίζουν με θαλασσινό νερό και πάγο πάγοι έλιωσαν Ηλικία, λένε οι ερευνητές.

Δεν υπάρχουν ανθρώπινα, καταλήγουν, θα μπορούσε να έχει καταλήξει μέχρι στιγμής πίσω στο σύστημα σπηλιά μετά από αυτό το σημείο, γι 'αυτό πιστεύουν ότι ο νεαρός άνδρας είναι τουλάχιστον 10.000 ετών. Η ακριβής ηλικία των οστών θα πρέπει να καθορίζεται από τις συνεχιζόμενες του άνθρακα-που χρονολογείται δοκιμές, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε τρεις έως τέσσερις μήνες, δήλωσε ο Gonzalez.

Το πρόσφατα έθεσε σκελετός είναι το τέταρτο να βρεθεί σε υποβρύχιες σπηλιές γύρω από την πόλη της Tulum (χάρτης). Ένα από τα άλλα σκελετών-ονομάζεται η Γυναίκα της Naharon, ή την παραμονή του Naharon-εκτιμάται ότι θα είναι ακόμη πιο αρχαία, περίπου 12.000 ετών.


Σε περίπου 60 τοις εκατό ολοκληρωθεί, ο νεαρός άνδρας του σκελετού Chan Hol είναι αξιοσημείωτα συνολικά για 10.000 ετών δείγμα, λένε οι ερευνητές. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα δόντια του, η έλλειψη φθοράς αιχμή ανοικτά της ομάδας σε σχετικά νεαρή ηλικία του ατόμου στο θάνατο.

Προς το παρόν, τα οστά που σφραγίστηκαν σε ένα ειδικό τμήμα για τους επόμενους έξι μήνες έως ένα χρόνο για να στεγνώσουν και να υπάρξει χρόνος για ορυκτά τους να ισχυροποιήσουν, καθιστώντας το λιγότερο παραμένει εύθραυστη. Κατόπιν, τα κόκαλα, θα πρέπει να σαρωθεί για τη δημιουργία 3-D μοντέλα υπολογιστή που μπορεί να συγκριθεί με τα οστά των άλλων αρχαίων Native American παραμένει, επικεφαλής προγράμματος Gonzalez είπε.

American πρωτότυπα

Σκελετούς που βρέθηκαν στην Quintana Roo σπηλιές θα μπορούσε να αναγκάσει τους επιστήμονες να επανεξετάσουν τις ιδέες τους σχετικά με την αρχική του πληθυσμού της αμερικανικής ηπείρου, δήλωσε ο Gonzalez.

Για παράδειγμα, τα κρανία και των δύο του Young Man of Τσαν Hol και η γυναίκα του Naharon έχουν ανατομικά χαρακτηριστικά που προτείνουν οι ιδιοκτήτες τους κατάγονταν από τους ανθρώπους της Νότιας Ασίας και την Ινδονησία-όχι από τη Βόρεια Ασία, όπως και άλλες γνωστές στις αρχές της Βόρειας Αμερικής μεταναστών.


Η ανακάλυψη υποστηρίζει την ιδέα ότι πολλές ομάδες μεταναστών έχουν αναλάβει τη Βόρεια Αμερική μέσω της Βερίγγειο Πορθμό-χρησιμοποιώντας τα πλέον βυθισμένη γέφυρα γης που κάποτε συνδεόταν ό, τι είναι τώρα Σιβηρία και την Αλάσκα, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στην ιστορία, δήλωσε ο Gonzalez.










Ένα διαφορετικό Yucatán

Σήμερα, η Yucatán Peninsula καλύπτεται από δάση βροχής, αλλά όταν ο νεαρός άνδρας του Chan Hol ζούσε, ήταν ένα ημίξηρο σαβάνας, δήλωσε ο Wolfgang Stinnesbeck, γεωλόγος στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα.

"Η επιφάνεια Yucatán ήταν στεγνό, και δεν υπήρχαν ποτάμια ή λίμνες στην επιφάνεια", δήλωσε ο Stinnesbeck σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εύρεση του νερού και η σκιά θα ήταν ένα πρόβλημα, και ως άνθρωπο αποτέλεσμα μπορεί να έχουν βρει καταφύγιο και πόσιμο νερό σε υπόγεια σπήλαια, πρόσθεσε.

Οι σπηλιές μπορούν να έχουν υπηρετήσει, επίσης, ένα πνευματικό σκοπό, Γκονζάλες επικεφαλής του σχεδίου, δήλωσε.

Ο σκελετός, σημείωσε, βρέθηκε σε μια μοναδική θέση-στο πλάι του, με τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια που πραγματοποιήθηκε ευθεία κατά μήκος των πλευρών του σώματος-γεγονός που υποδηλώνει το άτομο είχε τοποθετηθεί σκόπιμα στην σπηλιά, ίσως στο πλαίσιο μιας κηδείας διαδικασίας.

"Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την αιτία του θανάτου, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη το αρθρωτό θέση στην οποία τον βρήκαμε, πιστεύουμε ότι τοποθετήθηκε στη θέση αυτή," δήλωσε ο Gonzalez.

Η ομάδα διαπίστωσε επίσης την ύπαρξη φωτιές στο εσωτερικό του σπηλαίου, που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι φωτίζει το σπήλαιο ήταν ένα μέρος της κηδείας τελετή, πρόσθεσε.

Το σπήλαιο όπου το σώμα βρέθηκε να έχουν επιλεγεί ως τελευταία κατοικία του νεαρού οφείλεται στην πλούσια αδέσποτος του από σταλακτίτες και σταλαγμίτες-βραχώδεις κώνους που κρέμονται από την οροφή και την ώθηση επάνω από το έδαφος, αντιστοίχως.

"Δίπλα στο κεφάλι του είναι μια ομάδα από σταλαγμίτες που θα μπορούσαν να επικαλεστούν ένα ειδικό μέρος για ξεκούραση," Gonzalez, δήλωσε, "ή ίσως ο τόπος για να ξεκινήσει ένα ταξίδι μετά το θάνατο."














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου