Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

~ * New Giant-Cave Photos: Surreal Formations, More in Borneo * ~















Σπηλαιολόγος Andy Eavis συγκρίνει το μέγεθος του χέρι με ζωγραφισμένα εκτυπώσεις στους τοίχους του που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα Μαύρη Σπηλιά Χέρια, μέρος της τεράστιας σπηλαίου σύστημα Mulu Gunung στο μαλαισιανό τμήμα του νησιού της Βόρνεο (χάρτης). 

Η handprints είναι μεταξύ πολλών ευρήματα εμφανίζονται στο πρόσφατα κυκλοφόρησε φωτογραφίες ληφθεί το Μάιο κατά τη διάρκεια του Ηνωμένου Βασιλείου υπό την ηγεσία της εκστρατείας για την απομακρυσμένη σπηλιές. Εκτός από τις εκτυπώσεις, εξερευνητές βρέθηκαν προϊστορικά βακτήρια ζωντανός μέσα σταλακτίτες και ένα αρχαίο νεκροταφείο του ανθρώπου κτισμένη στην πλαγιά ενός γκρεμού. 

Eavis, βετεράνος εξερευνητής των σπηλαίων Βόρνεο, είπε ο handprints έχουν ακόμη να φέρουν ημερομηνία, αλλά εκείνος υποπτεύεται ότι δεν είναι τόσο παλιά όσο φαίνονται. Κατοίκων της περιοχής αρχίζει συχνά τις σπηλιές για να συγκεντρώσει γρήγορα φωλιές κατασκευασμένες από φτύσει τα πουλιά ». Θεωρείται λιχουδιά στην Ασία και ιδιαίτερα η Κίνα, έχουν φάει στη σούπα. 

«Οι φωλιές είναι την ίδια αξία με ασήμι," Eavis είπε, και "που σπήλαιο έχει αρκετά ένα κομμάτι των σύγχρονων γκράφιτι από τους ανθρώπους τη συλλογή πουλιών φωλιές."

-James Owen
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου